REABILITAREA GRUPULUI SCOLAR "G.VALSAN" FAUREI

REABILITAREA GRUPULUI SCOLAR "G.VALSAN" FAUREI

1. Receptie la finalizarea lucrarilor

In data de 24 octombrie 2007 a avut loc receptia la finalizarea lucrarilor pentru obiectivul Grup Scolar ,,Gh. Valsan'' Faurei, situat in orasul Faurei, realizate în cadrul proiectului RO 2003/005-551.05.03.04.01.02.24 - „Reabilitare Grup Scolar ,,Gh. Valsan'' Faurei”, finantat prin Programul PHARE 2003/551.05.03.04 - Coeziune Economica si Sociala, Infrastructura regionala si locala / Inundatii,  Autoritatea Contractanta fiind Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Proiectul a fost implementat de Consiliul Juetean Braila in parteneriat cu Consiliul Local Faurei.
Receptia lucrarilor a fost efectuata de Comisia de receptie formata din reprezentanti ai partenerilor din proiect, ai constructorului, ai proiectantului si Inspectoratului de Stat in Constructii Braila.
De asemenea, la eveniment au fost prezenti si membrii echipei de proiect, reprezentanti ai Consiliului Judetean Braila, Primariei Faurei, Inspectoratului Scolar Judetean precum si reprezentanti ai presei locale.
 
    ;
 
    ;
 

2. COMUNICAT DE PRESA Lansare

Braila, 29 august 2006

Uniunea Europeana sprijina înlaturarea efectelor inundatiilor asupra unitatilor de învatamânt din judetul Braila
 
Consiliul Judetean Braila în parteneriat cu Consiliul Local Faurei lanseaza proiectul Phare cu titlul „REABILITARE GRUP SCOLAR „G.V?LSAN” FAUREI, JUDETUL BRAILA”. Proiectul este finantat prin Programul Phare/2003/005-551.05.03.04 – Coeziune economica si Sociala, Infrastructura regionala si locala / Inundatii, Autoritatea Contractanta fiind Ministerul Integrarii Europene.
Scopul proiectului consta în tmbunatatirea conditiilor de învatamânt pentru elevii si cadrele didactice din Grupul scolar “G. Vâlsan” - Faurei - judetul Braila, prin înlaturarea efectelor inundatiilor din anul 2005 asupra infrastructurii scolare.
Obiectivele generale ale proiectului sunt:
- cresterea nivelului de implicare al administratiei publice locale si judetene în actiunile de înlaturare a efectelor inundatiilor;
- cresterea calitatii serviciilor educationale oferite elevilor din comunitatea locala;
- optimizarea conditiilor de desfasurare a activitatilor didactice în cadrul Grupului scolar „G.Vâlsan”.
Principalul rezultat al proiectului consta în tmbunatatirea conditiilor de învatamânt pentru beneficiarii directi - 967 elevi si 60 de cadre didactice din Grupul scolar “G. Vâlsan” - prin:
  • reabilitarea a 4 sali de clasa,a grupurilor sanitare si a salii de festivitati, cu o suprafata totala de 661 mp;
  • reabilitarea retelei de canalizare pe o lungime de 40 ml din lungimea totala a conductei de 120 ml.
Proiectul va genera efecte pozitive la nivelul comunitatii, prin reducerea cu 50 % a cheltuielilor pentru reparatii aferente cladirilor Grupului scolar “G.Vâlsan” pentru urmatorii 5 ani si cresterea cu 5 % a numarului de elevi candidati care opteaza pentru Grupul scolar “G.Vâlsan” ca urmare a tmbunatatirii conditiilor de învatamânt din aceasta unitate scolara.
 
Bugetul total se ridica la suma de 35.000 Euro, reprezentând în totalitate contributia Uniunii Europene.
Activitatile principale vor fi: întocmirea Proiectului Tehnic si organizarea procedurilor de achizitie pentru lucrarile de constructie, executarea lucrarilor de reabilitare a cladirilor care apartin Grupului scolar “G.Vâlsan”, promovarea si diseminarea rezultatelor proiectului, managementul general al proiectului.
Proiectul se va desfasura pe o perioada de 15 luni.
 
Persoana de contact: Nicolaie Adelina, Manager proiect
tel.0740.139398

3. COMUNICAT DE PRESA Finalizare lucrari

Braila, 26 octombrie 2007
 Uniunea Europeana sprijina înlaturarea efectelor inundatiilor asupra unitatilor de învatamânt din judetul Braila
 
            Consiliul Judetean Braila în parteneriat cu Consiliul Local Faurei a implementat proiectul Phare cu titlul „REABILITARE GRUP SCOLAR „G.V?LSAN” FAUREI, JUDETUL BRAILA”. Proiectul a fost finantat prin Programul  Phare/2003/005-551.05.03.04 – Coeziune economica si Sociala, Infrastructura regionala si locala / Inundatii, Autoritatea Contractanta fiind MDLPL.            &n bsp;            &nbs p;                           &n bsp;            &nbs p;                           &n bsp;            &nbs p;  
            Proiectul a avut ca scop tmbunatatirea conditiilor de învatamânt pentru elevii si cadrele didactice din Grupul scolar “G. Vâlsan”  - Faurei - judetul Braila, prin înlaturarea efectelor inundatiilor din anul 2005 asupra infrastructurii scolare.
            Obiectivele  generale ale proiectului:
-           cresterea nivelului de implicare al administratiei publice locale si judetene în actiunile de înlaturare a efectelor inundatiilor;
-           cresterea calitatii serviciilor educationale oferite elevilor din comunitatea locala;
-           optimizarea conditiilor de desfasurare a activitatilor didactice în cadrul Grupului scolar „G.Vâlsan”.
           
Principalul rezultat al proiectului consta în tmbunatatirea conditiilor de învatamânt pentru beneficiarii directi - 967 elevi si 60 de cadre didactice din Grupul scolar “G. Vâlsan” -  prin:
 
Ø       reabilitarea a 4 sali de clasa,a grupurilor sanitare si a salii de festivitati
Ø       reabilitarea retelei de canalizare
 
Proiectul va genera efecte pozitive la nivelul comunitatii, prin reducerea cu 50 % a cheltuielilor pentru reparatii aferente cladirilor Grupului scolar “G.Vâlsan” pentru urmatorii 5 ani si cresterea cu 5 % a numarului de elevi candidati care opteaza pentru Grupul scolar “G.Vâlsan” ca urmare a tmbunatatirii conditiilor de învatamânt din aceasta unitate scolara.
 
Bugetul total in  suma de 35.000 Euro, reprezinta în totalitate contributia Uniunii Europene.
 
            Principalele activitati care au fost implementate in cadrul proiectului: întocmirea Proiectului Tehnic si organizarea procedurilor de achizitie pentru lucrarile de constructie, executarea lucrarilor de reabilitare a cladirilor care apartin Grupului scolar “G.Vâlsan”, promovarea si diseminarea rezultatelor proiectului, managementul general al proiectului.
 
Proiectul s-a derulat pe o perioada de 15 luni  si receptia lucrarilor a avut loc in data 24.10.2007.
 
Persoana de contact: Adelina Nicolaie, Manager proiect
Tel: 0239 – 619700 int. 217
Fax: 0239 – 619047
      &nbs p;                  
Proiect finantat de
UNIUNEA EUROPEANA