REABILITAREA şI MODERNIZAREA SPITALULUI DE OBSTETRICĂ şI GINECOLOGIE BRĂILA

REABILITAREA şI MODERNIZAREA SPITALULUI DE OBSTETRICĂ şI GINECOLOGIE BRĂILA

Descrierea proiectului

Proiectul “Reabilitare si modernizare- Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Braila” se deruleaza in cadrul programului PHARE 2001 - Schema de finantare nerambursabila pentru proiecte de infrastructura mica, contractul de grant   semnandu-se cu ADRSE si MIE in 28 noiembrie 2003.
Scopul proiectului este de a imbunatati serviciile de asistenta medicala din judetul Braila si din regiune.
Obiectivele proiectului: reducerea cu 35 % a cheltuielilor aferente seviciilor conexe din cadrul spitalului in primul an dupa implementarea proiectului si mentinerea acestui nivel, in urmatorii cinci ani; cresterea cu cel putin 5% a fondurilor alocate actului medical propriu zis si cu 0,5 % pe an in urmatorii cinci ani; imbunatatirea conditiilor de deservire medicala pentru un numar mediu de 21.500 de pacienti in primul an si pentru cel putin 23000 pacienti pe an in urmatorii cinci ani.
                 Realizari estimate
                Prin implementarea acestui proiect se asigura conditii optime de igiena si confort pentru mama si copil, se vor evita imbolnavirile nou-nascutilor, se va reduce durata de spitalizare a mamelor astfel incat acestea se pot reintegra in societate in scurt timp.
                 Rezultate estimate
                 reabilitarea si modernizarea spatiilor construite in suprafata totala de 1830 mp;
                 Recompartimentarea a 20 de saloane cu 6 paturi si transformarea acestora in 40 saloane de 2 locuri.
                 Cresterea gradului de ocupare a spitalului.

Grupul tinta este reprezentat de pacientii internati in spital, respectiv o medie de 19.600 persoane pe an.
Bugetul proiectului este de 341.949,00 euro din care suma solicitata de la Autoritatea Contractanta este de 268.799,00 EUR, reprezentand 78,61%.
Pana in prezent s-au realizat urmatoarele activitati:
     
               A1. Lansarea oficiala a proiectului
               A2. Intocmirea proiectului tehnic de executie
               A3. Obtinerea de avize si acorduri
               A4. Organizarea licitatiei pentru incredintarea antreprenoriatului
               A8. Diseminarea rezultatelor
               A7. Evaluare si audit
               A5. Realizarea investitiei.     
 
              In momentul de fata implementarea activitatilor se inscrie in graficul prevazut in Contractul de Finantare, modificat si completat prin Actele Aditionale.
              Totodata, executia lucrarilor de constructie evolueaza in parametrii tehnici, financiari si la termenele stabilite prin contractul cu furnizorul.
      
COMUNICAT DE PRESA
 
              Braila, 20 noiembrie 2006
Uniunea Europeană a sprijinit procesul de imbunatatire a serviciilor de asistenta medicala din Judetul Braila

Consiliul Judetean Braila a implementat proiectul cu titlul „Reabilitare si modernizare Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Braila”, finantat prin Programul Phare 2001 Coeziune Economica si Sociala RO – 0108.03.05, „Schema de finantare nerambursabila pentru proiecte de infrastructura mica”.
Beneficiarii proiectului sunt cele 19 600 de paciente internate pe an si cei 625 de angajati ai spitalului.
Scopul proiectului este de a imbunatati serviciile de asistenta medicala din judetul Braila si din regiune.
Obiectivele proiectului constau in: reducerea cu 35% a cheltuielilor aferente serviciilor conexe din cadrul spitalului in primul an dupa implementarea proiectului si mentinerea acestui nivel, in urmatorii cinci ani; cresterea cu cel putin 5% a fondurilor alocate actului medical propriu zis si cu cei 0,5% pe an in urmatorii cinci ani; imbunatatirea conditiilor de spitalizare pentru un numar mediu de 21 500 de pacienti in primul an de functionare si pentru cel putin 23 000 de pacienti pe an in urmatorii cinci ani.
Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 36 de luni, incepand cu 1 decembrie 2003.
Bugetul total se ridica la suma de 341 949 Euro, din care contributia Uniunii Europene este de 268 799 Euro.
In urma implementarii acestui proiect se vor asigura conditii optime de igiena si confort pentru mama si copil, se vor evita imbolnavirile nou-nascutilor, se va reduce durata de spitalizare a mamelor astfel incat acestea se pot reintegra in societate in scurt timp. In urma lucrarilor executate s-au realizat: reabilitarea si modernizarea spatiilor construite in suprafata totala de 1830 mp; recompartimentarea a 20 de saloane cu 6 paturi si transformarea acestora in 40 de saloane de 2 locuri, montarea utilajelor moderne in centrala termica, spalatorie, bucatarie si sectie sterilizare.
Reabilitarea  Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Braila raspunde prioritatilor de imbunatatire a serviciilor de asistenta medicala in judetul Braila si conduce la desfasurarea activitatilor spitalicesti in spatii amenajate in concordanta cu standardele europene in vigoare.
Persoana de contact: Jenica Dumitrascu
Tel: 0239 / 619 700
E-mail: programe@portal-braila.ro
www.portal-braila.ro