7. Festivalul si Concursul International de canto "Hariclea Darclee" 2007

Festivalul si Concursul International de canto "Hariclea Darclee" 2007

Actorul brasovean Mihai Bica a oferit o seara de reverie culturala
 
* tot marti seara s-a tras la sorti si intrarea in concurs a tinerilor calificati in etapa a III-a a Concursului International de canto "Darclee"
        Pentru prima data in istoria Concursului si Festivalului International de Canto "Hariclea Darclee" a avut loc, ieri, un spectacol de teatru foarte apreciat atit de spectatori, cit si de concurentii aflati in numar mare la reprezentatia din sala Studio. Mihai Bica, cel care a fost interpret, scenarist si regizor pentru drama comica "Taina cersetorului" de Costin Manoliu, este angajat al Teatrului "Sica Alexandrescu" din Brasov si colaboreaza cu catedra de canto a Universitatii Brasov, alaturi de presedintele de onoare al juriului Festivalului si Concursului International "Darclee", Mariana Nicolesco. Brailenii au avut parte, marti seara, de un spectacol foarte interesant, interactiv, care i-a amuzat, dar i-a si intristat, pentru ca cersetorul a descoperit ca, in fond, toti traim si din ceea ce ne ofera ceilalti, ca de fapt noi cersim dragostea pe care de foarte putine ori o si primim.
Pentru ca finalul spectacolului a fost destul de trist, Mariana Nicolesco l-a rugat pe actorul Mihai Bica sa incheie reprezentatia intr-o nota mai optimista. Ca urmare, acesta i-a dedicat o poezie de dragoste, a carei interpretare a fost foarte apreciata si aplaudata.

La concursul de canto nu se aplauda evolutia candidatilor

        Dupa momentul artistic, s-a trecut, in sala de conferinte din Teatrul "Maria Filotti", la un moment caracterizat de mult mai multe emotii pentru concurenti. S-a tras la sorti intrarea in concurs a celor 47 de tineri artisti din 13 tari: 19 soprane, sapte mezzosoprane, noua tenori, un contratenor, cinci baritoni, un bas-bariton si cinci basi. Ei vor reprezenta: Germania, Albania, Mexic, Rusia, Coreea de Sud, Polonia, Franta, Cehia, Statele Unite, Bulgaria, China, Republica Moldova si Romania.
Evolutia concurentilor in etapa a III-a, deschisa publicului, a inceput ieri, la ora 17.00 si va continua si azi de la aceeasi ora. Ei sint acompaniati de Orchestra Festivalului Darclee, dirijata de maestrul Marco Balderi. "Multi dintre concurenti traiesc pentru prima data experienta acompaniamentului de orchestra, in loc de pianoforte. Motiv suplimentar pentru a solicita publicului o liniste desavirsita, permitind concentrarea tinerilor artisti. Nu este vorba de un concert obisnuit, ci de un concurs, si am rugamintea ca nimeni sa nu aplaude", a precizat Mariana Nicolesco.
       Deliberarea juriului se va realiza in seara celei de-a doua zile a etapei a III-a, urmind ca tinerii sa inceapa chiar de-a doua zi pregatirea pentru Gala Laureatilor care va avea loc duminica seara.
Sursa : Obiectiv-Vocea Brailei - 26.07.2007