Neurologie de nota 10

În ședința extraordinara de vineri, 20 iunie, consilierii județeni au aprobat participarea Unității Administrativ Teritoriale Județul Brăila în cadrul unui proiect ce propune dotări cu fonduri europene în cadrul Secției de Neurologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila.

Proiectul vizează creșterea accesului și eficacității serviciilor de îngrijire medicală dedicate pacienților critici cu patologie vasculară cerebrală acută în Secția de Neurologie unității spitalicești.

Consilierii județeni și-au dat acordul pentru a colabora cu Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brăila în vederea demarării unui proiect pe fonduri europene prin care Secția de Neurologie să primească dotările necesare pentru a deveni o Unitate de Accidente Vasculare Cerebrale Acute (UAVCA).

Secția de Neurologie va fi dotată cu șase paturi ATI segmentate cu telecomandă și saltea antiescară; șase console complete dotate cu instalație (pentru oxigen, aer, vacuum, instalație de aspirație, parte electrică cu două prize la fiecare pat); șase monitoare la fiecare pat fixate pe consolă; un aparat EKG cu 12 canale cu înregistrare pe hârtie și digital; șase injectomate; șase infuzomate; un vizualizator vene; șase noptiere; două cărucioare tratament de inox cu două etajere; brancard mobil hidraulic; ecograf Doppler cu aplicabilitate vasculară (ax carotidian și subclaviovertebral); un calculator; o imprimantă; un scaun rotativ pentru ecograf.

            Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila este o unitate acreditată în CICLUL II, cu un procent de 90,24%, în categoria III de acreditare pentru serviciile medicale oferite. Secția Neurologie are în componență și certificarea în tratamentul pacienților cu patologie vasculară cerebrală acută și derulează AXA Prioritară – AVC acut. (...) Are 7 medici încadrați (4 medici primari și 3 medici specialiști) cu o linie de gardă 7/7 zile și 24/24 ore, 22 asistenți medicali, 1 kinetoterapeut, 10 infirmiere, 4 brancardieri. Această linie deservește și populația din Județul Tulcea și se observă o solicitare din partea pacienților din județele Vrancea, Buzău și Ialomița, unde nu există serviciul de gardă continuă pe această specialitate.

Durata de implementare este de 21 de luni de la data semnării contractului de finanțare, iar valoarea totală se ridică la 1.924.266,31 lei, în mare parte din asistența financiară nerambursabilă.