Multiplicarea informatiei europene

Multiplicarea informatiei europene

Sustainable Energy Europe 2005-2008

 Consiliul Judetean Braila - Partener oficial
Sustainable Energy Europe
  
Networking Europe:
 

A. Dezbatere - Liceul "Mihail Sebastian"

La invitatia conducerii liceului "Mihail Sebastian" Braila, joi, 24 mai 2007, reprezentanti ai Consiliului Judetean Braila si Centrului de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila au participat la un seminar - dezbatere, abordand ca tema centrala accesarea si utilizarea fondurilor europene din perspectiva autoritatilor publice.
La intalnire au fost prezenti elevi si cadre didactice din cadrul Liceului care au dorit sa afle mai mult despre proiectele implementate de Consiliul Judetean Braila si totodata despre posibilitatile deschise invatamantului pre-universitar de a accesa fonduri europene pentru finantarea proiectelor proprii de dezvoltare scolara.
 
   & nbsp; 
 
Elevii au dorit sa cunoasca mecanismele de accesare a fondurilor europene in cadrul programelor de finantare si pasii care trebuie strabatuti "pe lungul drum" de la idee la proiect. mai mult, in pregatirea acestei intalniri, copiii au asternut pe hartie idei de proiecte pe care le-au prezentat lectorilor. 


B. 9 Mai 2007

 
ZIUA EUROPEI  -9 MAI 2007

 CONSILIUL JUDETEAN BRAILA   Consiliul Judetean Braila – Directia Strategii, Integrare Europeana, Relatii Internationale a organizat o activitate de promovare a informatiei europene cu ocazia Zilei de 9 Mai, Ziua Europei. Au participat 45 de copii si doua cadre didactice din clasele I  ale Liceului de Arta “Haricleea Darclee” Braila. In deschidere invatatoarele si reprezentantii CJ Braila au povestit copiilor despre semnificatia aderarii Romaniei la UE cat si despre anul 2007, Anul european al egalitatii de sanse.  

    ;

Copiii au fost provocati la concurs, fiind impartiti in 6 echipe care au lucrat cate 2 echipe pe aceasi tema: 2 echipe au concurat pentru realizarea unui puzzle cu harta europei; 2 echipe au rezolvat un chestionar cu intrebari pe teme referitoare la UE; 2 echipe au realizat desene cu tema “Pace in Uniunea Europeana” , pregatind o mini expozitie.  Apoi, copiii au vizionat si comentat filmuletul de amuzament Italia vs UE.  

    ;

Toata lumea a primit stegulete ale UE si carduri postale cu logo-ul “Impreuna din 1957”, baloane cu insemnele UE si abdibilduri cu logo-ul “Together since 1957”. In final au fost desemnati premiantii si au petrecut cu dulciuri.

 
C. Europa mea, Europa noastra

Miercuri, 14 februarie 2007, Dl. Gabriel Ioan, Directorul Departamentului Strategii, Informare Europeana, Relatii Internationale din cadrul Consiliul Judetean Braila, impreuna cu experti din cadrul directiei - dna Stoica Luminita, dna Nicolaie Adelina, dl. Antoniu Mocanu - au participat la deschiderea campaniei de informare pe teme europene "Europa mea, Europa noastra" organizata de Colegiul national "Gherghe Munteanu Murgoci" - Braila.
 
    
 
La eveniment au fost prezenti peste 30 de elevi ai colegiului, Dna Director, Dna Steluta Dan - Coordonatorul de proiect si alte cadre didactice.
Cu aceasta ocazie, dl. director Gabriel Ioan a prezentat tinerilor proiectele judetului Braila cu finantare din fonduri de pre-aderare, aflate in implementare si proiectele vizate pentru viitorul apropiat.
Elevii au intrat intr-un dialog constructiv cu echipa Consiliului Judetean Braila pe aceasta tema, lasand in final deschisa continuarea discutiei. In acest scop, participantii - elevi si cadre didactice - au  fost invitati sa viziteze Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila.