Festivalul internaţional de folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” (luna iulie)

Festivalul internaţional de folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” (luna iulie)

Varietatea tematică a folclorului impune, cu precădere, acel gen artistic ce se adresează sufletului prin stările emoționale și sensibile pe care le degajă și anume, cântecul de dragoste. Organizatorii își propun redescoperirea, valorificarea și promovarea acestor creații și afirmarea de noi interpreți ai genului vocal destinat prin definiție să sporească bogăția spirituală a tuturor locuitorilor de la Dunăre și nu numai.

Concursul se adresează soliștilor vocali și grupurilor (maximum 5 persoane, care fiecare în parte întrunește condiția de vârstă), artiști amatori aparținând țărilor de pe cursul Dunării: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Bulgaria, România, Moldova și Ucraina.

Pot participa la concurs persoane care au depășit vârsta de 18 ani, împliniți până la data preselecției. Este recomandabil ca, în cazul participanților din județele riverane  Dunării din România, unul dintre concurenți să aparțină grupului etnic preponderent – ucraineni, tătari, turci, ruși-lipoveni de rit vechi, greci, italieni etc.

video:

https://www.youtube.com/watch?v=jyuNetZFU30

https://www.youtube.com/watch?v=prDM-VkQsdg