Staţiuni

STATIUNEA LACU SARAT

Este o statiune balneoclimaterica permanenta (25m altitudine) în nord-estul Campiei Baraganului, înconjurata de un parc de 40 ha (30 ha padure si 10 ha zona verde ), care atenueaza climatul de stepa, confera un cadru deosebit de pitoresc atat prin monumentalitate, cat si prin vechime si functioneaza inca din prima jumatate a sec. XIX. Fundul lacului est acoperit de un namol terapeutic cu grad foarte ridicat de mineralizare, considerat unul din cele mai valoroase namoluri sapropelice din Romania Factorii naturali de cura sunt: apa minerala din lac clorurosodica, sulfatata, magneziana concentrata; namolul sapropelic din lac; bioclimatul excitant de stepa. Statiunea Lacu Sarat este o adevarata oaza de verdeata cu efecte benefice asupra corpului uman.
 

plaja statiunii Lacu Sarat

Indicatii terapeutice

  • Afectiuni reumatismale articulare degenerative (artroze ale membrelor, tulburari de sciatica ale coloanei vertebrale si ale membrelor inferioare, preartroze la hiperponderali si obezi)
  • Afectiuni reumatismale articulare inflamatorii (poliartrita reumatoida, spondilita)
  • Afectiuni reumatismale abarticulare
  • Afectiuni posttraumatice
  • Afectiuni neurologice periferice (pareze usoare si paralizii periferice ale membrelor, sciatica, nevrite, poliradiculonevrite, sechele dupa poliomielita, atrofiile muschiulare si mielita cronica)
  • Afectiuni ginecologice (insuficienta ovariana, metrite, vaginite, cervicite cronice).

 Statiunea balneoclimaterica Lacu Sarat

Tipuri de proceduri: Laser, bai galvanice, kinetoterapie individuala si în grup, bai de sare la cada, bai de namol, împachetari generale cu namol, cataplasme cu namol, dus subacval, bai de lumina, bai galvanice, diadinamice, ultrasunete, ultrascurte, magneto-diaflux, infrarosii, solux, ultraviolete, acupunctura, iono-galvanizari, aerosoli, masaj, gimnastica medicala, bazin kinetoterapie.

Un sejur placut si reconfortant este asigurat de aceasta statiune, amplasata "… în parcul vechi ce se întinde pana departe cu înguste carari si desisuri pe care noptile de vara le vor fi umpland de o fermecatoare taina" (N. Iorga). Caile de acces sunt: feroviare-garile Lacul Sarat sau Braila pe linia Bucuresti-Faurei-Galati, rutiere-DN 2 de la Buzau sau de la Galati, DN 21 de la Slobozia, DN 22 de la Rm. Sarat. O linie de tramvai face legatura între Lacul Sarat si Braila. 

Informatii despre societate : S.C. TRAIAN S.A. BRAILA, Braila, Calea Calarasilor, Bloc 2 bis
Tel: 039.692363, 039. 692192; Fax: 039.692300
E-mail : traian@braila.net 

STATIUNEA CAINENI-BAI

Este o statiune balneoclimaterica sezoniera de interes local, (la 41 km de Rm. Sarat).

Patrimoniul turistic al judeţului Brăila cuprinde: elemente de ordin istoric, etnografic şi folcloric, Casa memorială Panait Istrati, Muzeele din oraşele Brăila şi Ianca, Tabăra de Creaţie Blasova, Galeriile de Artă, Sala “Pro Arte”, Ansamblul Centrului Istoric Brăila, Casa memoriala “Petre Ştefănescu Goangă”.

Principalele zone turistice sunt: Staţiunea Lacu Sărat, Insula Mică a Brăilei, Blasova, Viişoara. Reţeaua de unităţi turistice este formată din: 13 hoteluri, 3 moteluri si hanuri, 4 campinguri, 2 tabere pentru elevi si preşcolari.